K.V GLADİO OYUNCULAR
 

                       OYUNCULAR








 

Biyografi

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatroları'da göreve başladı. Bursa, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. Devlet Tiyatroları'ndaki yönetim görevlerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları Spor Kulübü'nde ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV'da da yöneticilik yaptı.Devlet Tiyatroları'nda Bursa, Adana, Diyarbakır, Trabzon, Ankara ve İstanbul'da oyunlar yönetti. Ayrıca İzmit Şehir Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Eskişehir Tiyatro Anadolu, Yeditepe Oyuncuları, Abdullah Şahin/Nokta Tiyatrosu, Tiyatro Ti, Ankara Maliye Tiyatrosu, Tiyatro Adam gibi topluluklarda ve Makedonya Üsküp Halklar Tiyatrosu ile Bulgaristan Rusçuk Devlet Tiyatrosu'da yönetmenlik yaptı. Özel ve ödenekli tiyatrolarda birçok oyunda oyuncu olarak da görev aldı.Hüzün Mahallesi Otobüsü ve Kaplumbağanın Ninnisi isimli iki oyun yazdı. Bunlardan ilki yayımlandı ve Devlet Tiyatroları'nda sahnelendi.Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Ana Sanat Dalı ve Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde eğitmenlik yaptı. Halen Haliç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışmaktadır. Ayrıca sinema, televizyon ve dublaj çalışmaları da yapmaktadır. TOBAV İstanbul Şube Başkanı'dır.
 

Filmografi

  • Kurtlar Vadisi Gladio - 2009 - İskender Büyük
  •  

TV Dizileri

  • Fatmagül'ün Suçu Ne-2010-
  • Kurtlar Vadisi Pusu - 2008 - İskender Büyük
  • Yağmur Zamanı - 2004 - Levent
  • Merdoğlu - 2000
  • Hayal Kurma Oyunları - 1999 - Annenin Sevgilisi
  • Nilgün (2) - 1999 - Sinan
  • Ateş Dansı - 1998 - Sinan
  • Süper Baba - 1993 - Sinan
  • Bütün Kapılar Kapalıydı - 1990
  • Geçmiş Bahar Mimozaları - 1989
 
weiter 








 

Oynadığı Diziler


  • Hatırla Sevgili - Işık
  • Bir İstanbul Masalı - Ceylan
  • Affedilmeyen - Ayşe
  • Gurbet Kuşları - Fatoş


 

Oynadığı Filmler

  • Kurtlar Vadisi Gladio - 2009 - Avukat Ayşe
  • Kara Köpekler Havlarken

Tuğrul Çetiner

 

Biyografi

Türk tiyatro ve dizi oyuncusu, çevirmen. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunu olan sanatçı, 1962'de girdiği Devlet Tiyatroları'nda 1975'e kadar oyunculuk yaptı. İngiltere'de mesleki eğitim gördü, Polonya'da Jerzy Grotowsky ile birlikte tiyatro laboratuvarı çalışmalarına katıldı. Ayrıca Polonya'da Yüksek Tiyatro Okulu Kukla Oyunculuğu bölümünde eğitim aldı (1977-1979).

1980'e kadar Krakow Jagiellonski ve Varşova Üniversitelerinde Türkoloji bölümünde okutmanlık yapan Çetiner, 1983 yılına kadar Marcinek ve Wroclaw Kukla Tiyatrolarında çalıştı.

1985'te Devlet Tiyatroları'na geri döndü. 1997 Yılında, Polonya Devlet Televizyonu’nun gerçekleştirdiği: “Polonya’yı Vatanı Seçenler” belgeselinde “Nereye koşuyorsun böyle Tuğrul?” başlıklı filmi yayınlandı.

TRT ve Kanal D için çevrilen dizilerde yer aldı. En son Sağır Oda dizisinde, "Mansur Efendi" rolüyle tanındı.
2007 yılı itibariyle, Kanal D'de yayınlanan Bıçak Sırtı dizisinde, Selim Reşat Ertuğrul rolünde oynamaktadır.
 

Filmografi

  • Kurtlar Vadisi Gladio - 2009 - Fuat Aras
  • Bıçak Sırtı / 2007 - Selim Reşat Ertuğrul
  • Sağır Oda / 2006 - Mansur Efendi
  • Kapıları Açmak / 2005 - Mahir Hoca
  • Çınaraltı / 2003 - İhsan Bahtiyar
 
 

 
 
   
 
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=